maanantai 17. kesäkuuta 2013

Työmaa

Talossa tapahtuu nyt aika paljon. Talo on nyt varsinainen työmaa ja täällä ravaa talkoolaisia ja remonttimiehiä. Se on meistä ihan mukavaa. Emme ole ottaneet tästä yhtään stressiä, vaan nautimme työmaan fiiliksestä. Aloitanpas nyt vaikka vessan remontista:

Vessan remontti lähti siitä, kun vessan takana oleva lämminvesivaraaja oli pakko vaihtaa uuteen. Tämä 300 litrainen lämminvesivaraaja oli todella vanha ja oli melkein antiikkia. Kuntotarkastaja kauhisteli ja ihmetteli viime syksynä huomattuaan, kun se toimi yhä. Kuntoutustarkastaja totesi, että lämminvesivaraajan alla ei ollut lattiakaivoa ja se on suuri riski, että se voi rikkoontuessa päästää 300 litraa vettä lattialle lainehtelemaan. Putkimiehien kanssa päätettiin, että lämminvesivaraajan lattiakaivo yhdistetään vessan viemäriin, joka oli metrin päässä seinän takana. Tämän takia remontti laajeni myös vessan puolelle, koska vessan lattiaa piti avata putkien takia. Päätettiin, että vessa pintaremontoidaan myös ja sinne rakennetaan myös lattiakaivo. Vessan lattialle asetetaan myös lattialämmitys. Viime talvella ei ollut yhtään hauskaa istua jääkylmässä vessapytyssä ja pelätä joka kerta siitä, onkohan takamus jäähtynyt. ;) Päätettiin säästää vanha wc-istuin ja käsipesualtaan. Putkimiehet naureskelivat meidän pytylle ja tutkivat sitä mielenkiinnolla. Sanoivat, että tälle ei ole enää varaosia jos se menee rikki. Toivotaan, että se ei mene rikki pitkään aikaan.

Lattian purkaminen ei ollut ihan helppoa hommaa, kun lattialankut on naulattu liian hyvin kiinni lattiaan. Saimme rehkiä kauheasti ennenkuin onnistuimme saamaan ensimmäisen laudan irti lattialta. Sen jälkeen lautojen irrottaminen oli hieman helpompaa. Lattian alta löytyi sahanpuruja ja ne levisivät meidän sukkien/kenkien mukana koko taloon. Pölyimuri on saanut lauleskella ahkerasti.

Meillä ei ole tällä hetkellä lämmintä vettä! Vanha lämminvesivaraaja on otettu jo pois. Putkimiehet ovat kohta tulossa laittamaan putket lattialle ja me rakennamme lattiat takaisin. Kaakelit vessan lattialle on valittu. Lämminvesivaraajan alle suositeltiin kaakelointia myös, joten sinne tulee myös kaakelit. Ja putkimiehet palaavat laittamaan uuden lämminvesivaraajan takaisin paikoilleen vähän ennen juhannusta. Siihen asti käydään ystävillä suihkussa ;).

Vessa ennen remonttia. Ruma vessa. En tykkää.

Vessan lattian alta löytyi iki-vanha Pietarsaarelainen sikarirasia.

Puutarhamme voi liiankin hyvin. Siellä kasvaa tuhatmiljoonamiljardi kukkia. Olen oppinut tunnistamaan osan niistä. Piha näytti ja näyttää edelleen aivan hoitamattomalta viidakolta. Päätin talkoolaisten kanssa "siivota" puutarhaa. Tyhjennettiin neljä kompostia toukokuun viimeisenä päivänä ja nyt kompostit ovat taas TÄYSIÄ. En voinut uskoa, että kuinka paljon puutarhajätettä syntyy. Olemme siis ottaneet rikkaruohot pois ja harventaneet kasveja. Monet ovat levinneet ihan laajalle. Puutarha ei ole kauniin näköistä kun tuhatmiljoonamiljardi kukat kasvavat sekaisin ja sikin sokin. Taistelu kasveja vastaan on alkanut. En ole vielä voitolla. Sota jatkukoon! ;)

Puutarhamme kukkia. Eipä kukkakaupassa tarvi käydä! ;)

Terveisin
Miss Sahanpuru


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti