torstai 20. kesäkuuta 2013

Hitaasti mutta varmasti

Vessan remontti on ollut ja on edelleen jännittävä projekti. Projekti venyi suunniteltua hieman pidemmäksi. Onneksi meillä on toinen vessa yläkerrassa, eikä tarvi käydä ulkona pihalla kyykkimässä "asioilla". Hih! 


Vessan lattiaa piti avata lattian läpi maahan asti, koska viemäriputkea piti vaihtaa uuteen ja rakentaa uusi lattiakaivo. Aloitettiin ensin tyhjentämällä sahanpuruja vessasta. Sahanpurut eivät tuntuneet loppuvan milloinkaan, vaikka monta monta jätesäkkiä täyttyi sahanpuruista. 

Unohdimme, että talo on rossipohjainen, elikkä alhaalla pitäisi olla tyhjää tilaa. Mutta - viemäriputket? Sen piti mennä maahan. Sahanpurut olivat viemärin ympärillä. Mentiin alas talon alle ja huomattiin, että viemäriputken ympärille oli rakennettu laatikko, joka oli täynnä sahanpuruja. Ahaa! Siinä oli vastaus, mikseivät sahanpurut "loppuneet koskaan". Päätettiin avata laatikon yksi seinä ja tyhjentää sitä kautta sahanpuruista sen verran että viemäri voidaan irroittaa. (Putkimiehet ne irroittuvat)

Jännittävä paikka!;)

"Viemärilaatikko"! Seinää avataan..

Sahanpuruja "viemärilaatikosta" tulvi päällemme.

Ahaa! Sisälle näkee alhaaltapäin! 

Saatiin lopuksi vessan lattia avattua. Putkimiehet tulivat ja poistivat vanhan ja painavan rautaisen viemäriputken. Rakensivat tilalle uuden muovisen viemäriputken ja lattiakaivon vessaan. 

Viemäriputki poistettu!

Uusi viemäriputki ja lattiakaivo! (Huom! Lämminvesivaraajan lattiakaivon putki (valkoinen putki) on yhdistetty vessan lattiakaivoon. Kaikki mahdollinen vesi lämminvesivaraajasta ja vessan lattialta menevät viemäriputkeen.)

Viemäriputken ympärille laitettiin uusi solukumieristettä suojelemaan pakkasilta. Solukumieriste oli mukavan tuntuista, kun se oli pehmeää ja hauskantuntuista. Sitä tahtoi koskettaa ja näperrellä, kunnes siitä oli pakko luopua ja eriste muutti viemäriputken ympärille asustelemaan. Viemärilaatikkoa suljettiin taas ja lattiaa/laatikkoa täydennettiin taas "vanhoilla" sahanpuruilla, joka oli kuivaa ja toimivat vielä hyvänä lämpöeristeenä. Homma oli hyvin pölyistä, emme säästyneet aivastuksilta ja yskimiseltä. Onneksi hommaa oli nopea tehdä ja pöly laskeutui nopeasti. 

Talvitakki viemäriputken ympärille!;)
Olemme oppineet valtavasti tästä projektista (projekti jatkuu kylläkin) ja talo on tullut vielä entistä tutummaksi. Tiedämme ainakin miltä viemäriputket näyttävät, mistä se alkaa ja päättyy tms. Haluttiin tehdä kaikki itse, paitsi viemäri/vesijutut hoitavat tietysti ammattilaiset. Ammattilaiset olivat mukavia tyyppejä, selittivät meille kaikki ja pohdittiin yhdessä ratkaisuja erilaisiin asioihin. 

Päivän kukkakimppu pihaltamme!
Terveisin
Miss Putki

PS: Banneri on talvimainen. Täytynee tehdä kesäinen banneri... Viitsiikö joku tehdä sen mulle? ;)

4 kommenttia: