keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Täällä ollaan taas!

Hups - tuli vahingossa (?) pitkä blogitauko. Sainkin kyselyjä, milloin päivitän blogini. Jatkossa yritän päivittää hieman useamminkin. ;)

Kesä on ollut mitä ihanin. Ollaan muun muassa uitu paljon, matkusteltu ja tavattu sukulaisia ja ystäviä. Ei uskoisi, että nyt on syksy!

Taloa on myös remontoitu ja remontti jatkuu edelleen. Yksi ystävistäni sanoi, että meillä ei ole vapaa-ajan ongelmia. Hän on oikeassa, sillä meillä ei todellakaan ole tekemisen pulaa. Hih.

Mistäköhän aloitan...Viimeksi kerroin vessan remontista. Vessa on valmis, mutta minua harmittaa ihan vietävästi, sillä olin ottanut hienoja vessan remonttikuvia vaihe vaiheelta ja siirtänyt kuvat kännykästä tietokoneeseen. Tyhjensin kännykästä kuvia, kun oletin että kuvat ovat tietokoneessa tallella. No, arvatkaa mitä tapahtui?!.. Kaikki kuvat ovat hävinneet! Joten en voi laittaa tänne blogiini kuvia remontista.. Argh. Tässä tulee kuvia valmiista vessasta, pahoitteluni. Olisi ollut mielenkiintoista näyttää teille miltä lattian alla näytti...

No, vessan lattiaa avattiinkin perinpohjaisesti. Putket oli laitettu, kuten voitte edellisessä postauksessa lukea. Laitettiin lattiaan putkien päälle sellainen paksu levy, filmivaneria, ja sen päälle laitettiin vielä wedi-vedeneristyslevyjä, joka oli helppo asentaa. Wedin lattialevyt olivat tehty valmiilla kaadoilla, mikä helpotti työskentelyä huomattavasti.

Wedi-levyjen päälle voi asentaa lattialämmitystä ja se sopi meille mainiosti, sillä viime talvella alakerran vessan lattia oli hirveän KYLMÄ ja me aina mentiin "pakoon" yläkerran vessaan. Nyt haluttiin käydä talvellakin alakerran vessassa ja päätettiin laittaa sinne lattialämmitys ja nauttia siitä. ;)

Lattialämmitys toimii erinomaisesti! Ah luksusta!

Lattialämmityksen kaapelin suunnitteleminen lattialevyjen päälle oli aika hankalaa, kun piti suunnitella urille tarkka reitti pieneen tilaan. Sähkökaapelia ei saanut leikata (lyhentää), ja kaapelin piti mahtua pieneen lattiaan.Ystävien kanssa suunniteltiin ja piirreltiin papereille kaapelille reittejä ja muuteltiin niitä ja lopulta löytyi hyvä reitti kaapelille. Tehtiin wedi-levyille uria kaapelia varten. Upotettiin kaapeli uriin ja päälle laitettiin massaa. Ja viimeksi laitettiin kaakelit päälle. Halusin sellaiset "vanhanaikaiset" ja "kuluneen" näköiset kaakelit. Olenkin etsinyt niitä monista kaupoista, eikä mikään kolahtanut. Kunnes K-raudasta näin sellaisen ja tiesin että ne olivat juuri oikeat! Kaakelit näyttivät vanhoilta ja kuluneelta, ne olivat juuri minun makuuni! Ne päätyivät ostoskärryyni ja vessan lattiaan. Lopuksi kutsuttiin sähkömies yhdistämään sähköt lattianlämmitykseen. Seuraavaksi kutsuttiin putkimiehet takaisin asentamaan vessanpytyn ja käsipesualtaan takaisin paikoilleen. 

Halusin säästää vanhan vessanpytyn, joka oli muutenkin Arabiaa (!) ja käsinpesualtaan. Vanha vessapytty ei olekaan ihan ympäristöystävällinen, koska se kuluttaa paljon vettä kun sitä vetää käytön jälkeen. Kuulinkin, että jotkut ovat pistäneet pari lasipulloa vessapytyn vesisäiliöön vähentämään vesikulua. Kysyinkin siitä putkimiehiltä, ja he olivat myös kuulleet siitä. He eivät kuitenkaan suositellut käyttämään samaa ideaa. Se voi tukkia vesisäiliön ja voi tapahtua jotakin ikävää. Joten meidän alakerran vessanpytyn vesisäiliö on ilman ylimääräisiä tavaroita. Jos se joskus menee rikki, vaihdetaan sitten uuteen. Nyt se saa kelvata ja tykätään siitä oikein kovasti!


Mietittiin pitkään, minkälaiset seinät halusimme. Halusin maalata ne kahteen osaan, alempi osa olisi harmaata ja yläosa valkoista. Maalauksen jälkeen huomasin, että maalien värit eivät vastaneet odotustani. Syyksi paljastui vessan peilin yläpuolella oleva lamppu. Sen valo on "kellertävää" ja valo muuttaa harmaan seinän ruman väriseksi. Näyttää se seinä kyllä vielä harmaalta, mutta kellertävänharmaalta. Valaistus on minun heikkoin puoleni, sillä en osaa valaista huoneita sillä tavalla kuin haluaisin. Täytyy kai mennä valaistus-kurssille, hih. No, lamppua ehkä sitten vaihdetaan joskus myöhemmin. Nyt se saa kelvata tällaisena! Tykkäänhän minä tästä uudesta vessastamme!

Ripustin kynttilälyhtyjä koristamaan vessaa. Kuvassa vessan seinät näyttävät oudolta. Ne ovat ihan perusvalkoisia, en tiedä miksi se näyttää tässä kuvassa tältä.


Iloisin syysterveisin
Miss Vessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti