keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Portaat

Meillä ei varsinaisesti remontoida mitään juuri nyt. Mutta mieleeni tulee koko ajan erilaisia remonttijuttuja tähän kotiimme. Etsin sisutusideoita lukemalla ja katselemalla erilaisia kuvia sisutuslehdistä. Niistä saa paljon remontti-ideoita ja otan mielelläni vastaan teiltä lukijoilta ideoita ja ehdotuksia. Yritämme kuitenkin remontoida maltillisesti ja säilyttää vanhan talon tunnelmaa.

Esittelen tässä blogissani meidän portaat. Portaat ovat alkuperäiset (paitsi loppuosa), mutta seinät ovat tapetoidut ja rumat meidän mielestämme. Ajateltiin maalata portaat vaalean harmaiksi ja laittaa kapeat valkoiset puupaneelit seinille. Mutta ongelmana on se, että yläkerrassa portaiden loppupäässä tai oikeastaan puolivälissä katto on vino ja pitäisikö sinnekin laittaa kapeat puupaneelit?Hmm.. Mitä te ehdotatte?

Mietimme myös kunnon valaistusta portaikkoon, sillä alaosa on aika pimeä. Valaistus on taitolaji; pitäisi osata valita oikein lamput ja valaistuspaikat yms. Myönnän, että olen hyvin huono valaistuksessa. Täytyy sitten pyytää valaistusasiantuntija kotiimme joskus! Onko teillä kokemuksia valaistusasiantuntijoista?

Portaat alakerrasta katsottuna. On vähän pimeää, kun ei ole kunnon valaistusta vielä.. :D

Vino katto portaiden puolessavälissä. Se on kuitenkin korkea, ei päät osu siihen. Mutta pistetäänkö paneelit siihen vai.. Nyt siinä on tapettia, aina kattoon asti.

Korjattavaa riittää. Huomaa eriväriset ja -puiset portaat.Edellinen omistaja oli ajatellut uudistaa koko portaikon, mutta katui myöhemmin ja jätti portaiden remontin kesken.. Hmm.. Mutta jos niitä maalaa samanväreiksi, ei eroa varmaan herkästi huomaa, toivottavasti.

Me odotellaan kuitenkin kiltisti kesää ja lämpimpiä kelejä, kun silloin  on helpompaa remontoida ja voidaan sahata ulkona ilman mitään pölyä sisällä.
Haaveilen ja suunnittelen remppaa lämpimän peiton alla takan edessä..
Terveisin
Miss Porras

PS. Eilen vietettiin valtakunnallista viittomakielenpäivää. Eläköön suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli! :)

3 kommenttia:

  1. Hei, nyt vasta huomasin, että kuvat ovat sumuisia! En oikein tajua, miten kävi näin!.. Pahoitteluni huonosta kuvalaadusta!..

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Hyvä ajatus "uudistaa" portaiden ulkonäkö. Teitpä mitä tahansa, niin kannattaa ensin ottaa vanha maali pois. Vasta sen jälkeen voi maalata kaikki saman värisiksi. Itse tykkäisin alkuperäisestä eli ottaisin vanhan maalin pois ja laittaisin ainoastaan lakkaa. Jos eri puut ovat selkeästi eri näköisiä niin ehkä kannattaisi uusia koko portaat. En tiedä, auttaako portaiden hiominen.

    En näe missään kuvassa kapeaa kohtaa? Maalaisin ehkä seinät vaaleiksi, en siis laittaisi seinään paneeleita. Tää on vain mun oma mielipide. Tai olisiko tässä yksi vaihtoehto: http://halltex.fi/seinalevyt , niitä löytyy eripintaisina ja sen päälle voi tarvittaessa maalata. Tai voi jättää levyt sellaisenaan.

    T: Martta-Margit

    VastaaPoista
  3. Vanhaa maalia kyllä otetaankin pois. Ajattelin kuitenkin maalata ne, tulisi kodikkaamman näköisiä. Ainakin minun mielestäni :) Toinen syy maalaamiseen on se, että loppuosan pari kolme porrastasannetta ovat uusia, eli ovat erilaisia alkuperäisiin verrattuna. Jos niitä maalaa, niin eroja ei huomaa.

    Mitä kapeaa kohtaa tarkoitat?

    Kiitos kommentistasi! :)

    VastaaPoista