keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tyhmä ulko-ovi ja päänsärky

Minulla oli päänsärkyä koko päivän. Ja tämä ulko-ovi lisäsi päänsärkyä entuudestaan. Meillä on tyhmä ulko-ovi. Tiesimme, että oven kanssa on hieman vaikea avata. Meidän lapset tiesivät myös siitä. Ovat kuitenkin aina onnistuneet avaamaan oven pari-kolme kertaa yritettyään. Mutta mitäs tapahtuikaan. Ulko-ovi sulki nuorimmaisen ulos tunniksi! Onneksi ulkona ei ollut kova pakkanen, kuin vaan noin miinus viisi astetta. Thanks god!
I hate you, the Door!

Onkohan oven vaihtaminen helppoa? Ja näin talvella? Katselin netistä minkälaisia ovia on tarjolla..  Lukijat, äänestäkää (ei palkintoja tarjolla, hih) mikä ulko-ovi sopisi tähän taloon parhaiten?

UOL14
(kuva otettu tästä)

UOL5
(kuva otettu tästä)

(kuva otettu tästä)

(kuva otettu tästä)


(Kuva otettu tästä)

Ovi vaihdetaan mahdollisimman pian. Ja tuo tyhmä-ovi lähtee kierrätyskeskukselle. Josko se tottelisi seuraavaa isäntää paremmin?

Terveisin
Miss Burana

12 kommenttia:

  1. Hei Nina
    Tsekkaa sydänpuu oy sivuja jos haluaa säilyttää talon henkeä.
    Vanhassa talossa voi sattua kuten meillä kävi vessan oven kanssa :)
    TSK

    VastaaPoista
  2. Kannattaako vaihtaa talvella? Kylmä supistuu ja lämmin laajenee. Olisiko ovi liian iso kesällä jos vaihtaa talvella? En tiedä.
    En suosittelisi nykyaikaisen näköistä ovea vaan mieluummin sitä, joka sopii paremmin taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin ottaa selvää onnistuuko ulko-oven vaihto talvella.Juu etsitäänkin ovea joka sopisi tähän taloon.Eivätkö esittelemäni ovet ole tarpeeksi vanhannäköisiä?:)

      Poista
  3. Hei Nina,
    Riippuu haluatteko turvallisen oven? Ei näkyisi sisälle liikaa eikä ulos. Toiseksi viimeinen ovi voisi olla kiva teille ja alaosa on vähän samantyylistä kuin vanha tyhmä ovenne ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.Juu oven pitäis olla turvallinen.Oven ikkunasta ei ole suurta merkitystä koska ovesta näkyy vain sellaiseen tilaan jossa ei yleensä oleskella.Mutta kiitos!

      Poista
  4. Hei Nina

    Kannattaa kurkata myös JELD-WENin nettisivuja. Klassiset ulko-ovemme sopivat todennäköisesti oikein hyvin tyyliinne:

    http://www.jeld-wen.fi/ovet/ulko-ovet/ulko_ovet#/34/~/~/~/~/~/~/~/21828

    Ystävällisin terveisin
    JELD-WEN Suomi Oy

    VastaaPoista
  5. Ettei vaan ongelmana olisi se lukkosysteemi ovessa? Riittäisikö jos vaihtaa ainoastaan lukon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuntoutustarkastaja on suositellut vaihtamaan oven.Ovi ei ole tarpeeksi tiivis ja joissakin kohdissa näkyy ulos!Ovitiivisteet hankaloittavat sulkemista..Ulkotuuli tuulee melkein suoraan sisään.Onneksi on vielä toinen ovi ulko-oven lisäksi.Luulen että vaihdetaan ovi uuteen.Saisimme toisen oven poistettua ja lisätilaa eteiseen.

      Poista
  6. Kuvassa oleva ovi on siis sisäpuolella oleva eikä se tuota ongelmia? Itse ajattelen että kuuroille on hyvä olla sellainen ovi josta näkee myös kuka on oven takana. Ovisilmä ajaa kyllä saman asian. Minä tykkäsin tuosta viimeisestä ovesta.
    T: Martta-Margit

    VastaaPoista
  7. Kuvassa oleva ovi on sisäpuolelta otettu ulko-ovi, ja se tuottaa päänvaivaa. Jep, siksi ajattelinkin, että ovessa pitää olla ikkuna, mutta noin suurta ikkunaa emme tarvitse, vaan sen verran että ulos näkee jonkin verran eri pituuksilta. ;)

    VastaaPoista