tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vauvauutisia!

Meillä on kasvanut pieniä kukkavauvoja sekä sisällä että ulkona!



Villa Villekullan piha on täynnä yllätyksiä, koska en tiedä yhtään mitään mitä siellä kasvaa. Nyt pihallamme on älyttömän määrä noita ihania pieniä kevätkukkia eli krookuksia. Myöhään viime syksyllä olen leikannut pitkiä kasvia pois, mutta en paljoakaan ehtinyt tehdä kun just muutettiin taloon. Silloin alkoi olla tosi kylmä ja pimeää puutarhan hoitoon. Minä sen lisäksi lähdin rapakon taakse vierailulle heti muutettuamme. Pihan kasvi- ja pensasparat saivat jäädä sellaisenaan lumen alle. En tiedä olivatko ne hyväksi ja olisiko joitakin kasvia pitänyt suojella esimerkiksi havuoksilla. No, vahinko (?) on jo tapahtunut.

Täytyy kertoa yksi hauska juttu. Kun ostettiin tämä talo, ja siskoni tuli muuttoapuksi ja muuttopuuhien keskeltä hän löysi meidän pihalta pienen keinotekoisen lammen pitkien kasvien seasta! Me emme sitä huomanneet kun oltiin talon myyntiesittelyssä ja kuntotarkastuksessa. Lampi oli jäänyt pitkien ja tiheiden kasvien sekaan, siksi emme ole sitä huomanneet. Voitte kuvitella kuinka tiheä kasvillisuus on ollut lammen ympärillä.. Lammesta löytyi viime syksynä ihania lumpeita. En tiedä säilyvätkö lumpeet hengessä talven yli. Ollaan mietitty, pidetäänkö tuo lampi pihassamme.
Lampi on vielä jäässä...

En olekaan viherpeukalo ja pihastamme päätellen siellä kasvaa miljoonia kukkia ja mitä lie. Ilokseni pihastamme löytyy pari kolme marjapensasta, kuten punaviinimarja, karhuvattua ja vadelmaa. Minä yritän harventaa pihaa, haluaisin sellaisen helppohoitoisen. Pihastamme lähtee kyllä paljon pensaita ja kasvia pois. 

Takapihastamme löytyy peräti KUUSI kompostia/puutarhajätelaatikkoita. Komposteiden lukumäärän perusteella piha luo älyttömän määrä puutarhajätettä - ei kiitos! Pihaa harvennetaan ja tehdään sellainen helppohoitoinen. En ole yhtään puutarhaihmisiä, vaikka tykkään kauniista puutarhasta valtavasti. En kuitenkaan aio tehdä töitä puutarhassa ympäri kellon kesällä. Teen mieluummin jotakin muuta.
Täpötäysiä komposteja..
Yritin esikasvattaa mansikkoita sisällä. Tuloksena:
Onnistuin tässä hommassa 50%sesti! En osannut käsitellä metsämansikkavauvoja. Levätkää rauhassa. Niih. Toivottavasti amppelimansikat selviytyvät käsittelyistäni. En olekaan ihan hyvä mansikkoiden kasvattaja. Luin jostakin, että piha on käyntikortti, joka kertoo siellä asuvista ihmisistä. Pitääköhän tämä paikkaansa?!..

Terveisin
Miss Puutarhuri ;)

4 kommenttia:

  1. Kylläpä teillä riittää tekemistä saada piha kuntoon muuton jälkeen. Ihania yllätyksiä pihaltanne löytyy.

    VastaaPoista
  2. Hahaa!! On sitten jäätä millä luistella;) mut kiva tää blogin uusi ulkoasu!:)

    VastaaPoista