sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Antiikit huonekalut ja tavarat

 Katselin myytäviä antiikkisia huonekaluja Suomen netistä. Kylläpä Suomessa ihmiset ja yritykset pyytävät niistä aivan liikaa, jos vertaa naapurimaahan Ruotsiin. Siellä saa samanlaisia ihanuuksia melkein puoleen hintaan. Mutta se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Minä itse aina katson huonekaluja tai esineitä kriittisin silmin; pyydetäänkö tavarasta tai huonekalusta liikaa. Kirpputoreilla näkee hyvin usein ylihinnoitettuja krääsää, huoh.

Tämä korkeahko lipasto löytyi Ruotsista. Lipasto on luultavasti 1900-luvun alkupuolelta. Ajattelin maalata sen valkoiseksi kesällä. Sen alkuperäinen väri on sininen, kun katsoo lipaston oven sisäpuolelta.

Katselin tämäntyylisiä lipastoja Suomessa ja olen huomannut, että ne maksavat täällä noin 400 eurosta ylöspäin. Ruotsissa sain tämän puoleen hintaan.

Toinen lipasto. Ruotsista tämäkin.
Tämä toinen lipasto on ollut meillä kauan. Asuttuamme Ruotsissa ystäväni möi tämän meille melkein puoli ilmaiseksi. Tämä lipasto on todella painava ja ihastuttava pienine vikoineen. Olen monasti miettinyt, pitäisikö sitäkin maalata valkoiseksi, mutta ehkä annan sen olla tuollaisena.

Kattolamppu pelastusarmeijalta
Minun on pakko kertoa tämä juttu: kävin ystävän kanssa kirppiksellä, ja sieltä löysin ihanan lampun. Siitä pyydettiin 30 euroa. Mietin pitkään, ostaisinko sen. Minun mielestä siitä pyydettiin liikaa ja annoin sen olla. Kirppisretki jatkui ja päädyttiin pelastusarmeijan kirppikseen, ja mitäs tapahtuikaan! Siellä oli aivan samanlainen lamppu kuin edellisessä kirppiksessä, ja siitä pyydettiin vain 4 euroa!! Se päätyi heti ostoskassiini ja kotiimme eteiseen.

vanhanaikainen teesihti
Mutta hei -- ei Suomessa kaikki ole tyhmiä ja pyydä liikaa hintoja. Tämä teesihti löytyi kirppikseltä ja sain sen vain 20 sentillä! :)

Minä vain halusin nostaa tämän asian ja keskustella siitä, että miksi ja miten Suomessa ihmiset (no ei kaikki tietysti) kehtaavat pyytää vanhoista tavaroista hirveitä hintoja jos vertaa naapurimaahan Ruotsiin... Taidanpa minä ryhtyä vanhojen huonekalujen maahantuojaksi!.. ;)

Mietin tässä, kannattaako ensin remontoida ja tapetoida huone, vasta sen jälkeen hankkia huonekaluja? Vai olisiko parempi hankkia huonekalut ensin ja tapetoida huone huonekalujen värien mukaan. Hm.. Ajattelin sisustaa kodin vanhoilla huonekaluilla.. Tapetti- ja huonekalujahti alkakoon!

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille lukijoille!:)

Terveisin
Miss Antiikki

2 kommenttia:

  1. Tuo ruskea lipasto on niin kaunis :) mä en ehkä raaski maalata sitä ihan valkoiseksi, vaan jotenkin jättäisin sen pinnan uusvanhan tyyliseksi (kuten tässä http://www.suomela.fi/tee-itse/Tee-itse-Uusvanha-pinta-lipastoon--50880?p=0) tai sitten maalaisin johonkin muuhun vaaleaan sävyyn, kuten vaaleaan keltaiseen tai vihreään...? :) tai sitten vihreäksi ja jättäisin sen siihen uusvanhaan maalipintaan..;D en tiiä onko tämä niin hullu idea..:D tuo toinen keltainen lipasto on tosi ihana ja värikin on kiva!!

    - Olga

    ps. Tää on sittenkin eka kommenttini tälle kivalle blogille! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Olga!
      Ehkä jätänkin lipastot maalaamatta :).Kiitos kommenteistasi!

      Poista