perjantai 1. helmikuuta 2013

Lumitöitä riittää..

Nyt kun on tullut lämpimpiä kelejä ja lumi sulaa sekä putoilee katolta. Meillä ei ole lumiesteitä katolla. Tiirailin myös naapureiden kattoja, eikä heilläkään ole. Kuntoutustarkastaja suositteli, että asentaisimme ne kattoihin, mutta.. Olisko parempi antaa lumen pudota katoilta pois kuin se, että lumet pysyisivät ja "kasvaisivat" paksuutta katoilla?Mitä mieltä olette?




Katolta putoava lumi on kyllä todella painavaa ja vaarallista. Olenkin sanonut lapsilleni, että menkää seinistä kauemmas ettei vaan lumet putoa teidän (ja meidänkin) niskaan. Tämä on vissiin jokatalvinen ongelma.


Olemme myös oppineet, että jos katolta putoava lumi putoaa esimerkiksi portaiden päälle. Niitä kannattaa kolata heti pois eikä odottaa seuraavaan päivään. Sillä  silloin seuraavana päivänä lumen poistaminen on työläämpää,koska lumi on ehtinyt jähmettyä kovaksi ja kiinni portaisiin. Ainahan tässä oppii uutta..



Omakotitalon jokatalvinen riesa on näköjään runsas ja märkä lumi. Täällä on satanut märkää lunta ja kolaaminen on todella raskasta. Meidän pihalla on riittävästi lunta vaikka jokaiselle jakaa. Olette tervetulleita hakemaan lunta meidän pihastamme! ;)

Matkustin tänne ja vietän nyt viikonlopun täällä Saimaalla allaolevan kuvan perusteella ja toivotan teille kaikille oikein antoisaa viikonloppua!
 




2 kommenttia:

  1. Meillä on kulkuväylillä (kuten etukuistilla ja autotallin toisella sivulla) lumiesteet ja meistä ne on kyllä tosi hyvät. Meillä peltikatto tiputtaa tosi nopeasti lumet, kun sää lauhtuu lähelle 0 astetta. Kyllähän ne lumet tippuvat myös sitten niiden esteidenkin yli, mutta myöhemmin ja sitten siihen osaa jo varautua, kun katolta muut lumet ovat tulleet jo rytinällä alas.

    VastaaPoista
  2. Ehkä meidänkin sitten kannattaa hankkia lumiesteet kattoihin. Katto maalataan suurella todennäköisyydellä nyt kesällä, sitten voidaan asettaa samalla lumiesteet. Kiitos kommentistasi! :)

    VastaaPoista