maanantai 28. tammikuuta 2013

Ee-ei!!

Siivoilin pari päivää sitten ja päätin siirtää meidän vanhan lipaston toiseen nurkkaan. Minä kun olin väsynyt, ja työnsin lipastoa. Työntämisen jälkeen katseeni osui lattiaan -- eeee-eeiii! Naarmua tuli ja se tuntuu ja näkyy ihan selvästi! Miten minä tohelo menin tekemään noin!.. Pääsenkö noista jäljistä ikinä eroon? Korjausvinkkejä?!

Voi ei.....


Tämä lipasto on syyllinen! Tai minä.. Huoh. Lipasto löytyi Vallentunasta, Ruotsista.



Lattia on mäntylautaa ja sen päälle on lakattu venelakalla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kuulin, että lattiaa on lakattu venelakalla -- mutta arvelenkin että meidän mummin mökin lattiaa on myös lakattu venelakalla, kun kerran näyttävät ja "tuntuvat" samanlaisilta. Venelakatut lattiat ovat monien mukaan kestäviä ja pysyvät kiiltävinä pitkään. Kuntotarkastaja tosin ei suositellut venelakkaa lattioihin ollenkaan, jostakin syystä. Hm. Tiedättetkö syytä siihen, miksi hän ei suositellut sitä?..


Pentikin porot ovat söpöjä!
Terveisin
Miss Tohelo

6 kommenttia:

  1. Itse olen käyttänyt venelakkaa vain kankaanpainantakurssilla sellaisen sabloonan tekoon. Tai tarkemmin vielä sen reunojen tekoon. Kestää ilmeisen hyvin kosteutta, koska niitä sabloonoita pestään aika paljon. En kyllä yhtään tiedä, miksi sitä ei suositella lattiaan. Sitä lakkaa sai ainakin Biltemasta aika edullisesti pienen purkin, en sitten tiedä, voisiko tuota lattiaa hioa kevyesti jälkien kohdalta ja paikata lakalla? Voi olla että hän ei suositellut, koska esim. haju on muistaakseni tosi voimakas silloin kun lakka on märkää. Mutta tämä on vain arvelua, en oikeasti tiedä lattianpaikkauksesta mitään. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai venelakkaa on käytetty myös kankaanpainannassa. Tässähän oppii uutta! ;)Kiitos vinkistä että Biltemasta saa pinen purkin.. Otetaan mietintämyssyyn.

      Poista
  2. 1) Köp "tygtarra" (från K-rauta eller var?) och lägg på de alla möblernas fötterna (t.ex. stolar, bord, sängar skåp osv), så lättare att flytta eller dra från stället till stället utan att skråma golvet. ;-)
    2) Dendär "lack på golvet" är "modernas mode" att måla lack på golvet under 1980- och 1990 -talet, så här hemma tog vi bort de gamla 25 år gamla lack och så har vi målat på "de gamla antik färg" t.ex. pärl-grå osv på golvet...
    Mvh.
    Kullas folk i Helsingby => :D, :D, :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja -- ni har rätt. Vi borde ha lagt tygkuddarna under möblerna. Nu blir vi (rättare sagt jag) klokare av det. Hur har ni lyckats ta bort de gamla lack? Brann de när ni slipade golvet? Men tack för tipset! :)

      Poista
  3. Venelakoissa on vain se huonopuoli että jos yrität joskus hioa lattiat uusiksi niin mönjä palaa kiinni hiomapaperiin ja työstä tulee turhan työläs. Tämänpäivän ammattilainen käyttää kiillon vesiohenteisia lakkoja. Toiseksi venelakka tappaa puun hengityskyvyn. Surullista tappaa hyvää lattiaa. Jos myöhemmin täytyy irrottaa lattialautaa, niin kovassa jumissa on ja työ tulee olemaan kivaa ;) t. Mökkiläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tappaako se hengitettävyyden. Hui..Me mietittiinkin irroittaa lattialautoja, saas nähdä miten hikistä hommaa siitä tulee.. *odottaa kauhulla*.. Mutta kiitos kommenteistasi!

      Poista