maanantai 21. tammikuuta 2013

Hurahtanut perinnetaloihin

On se aika hassua, kun olen ihan hurahtanut perinnetaloihin. Etsin, googlaan ja kyselen kauheasti tietoja perinnetaloista. Me emme asu ihanissa 1800-luvun taloissa, vaan ihanassa 40-luvun talossa. Silti meidän talo on suomalaisittain aika vanha; talon rakentaminen alkoi ennen sotaa ja rakentaminen ymmärtääkseni pysähtyi muutamaksi vuodeksi, kun oli jatkosota. Talo valmistui vuonna 1946. Silti talon papereihin pistettiin talon valmistumisvuodeksi 1940. Pitäisi alkaa tutkimaan tarkemmin meidän talon historiaa. Tiedän, että tämä talo on rakennettu köyhille työläisille. Palataan tähän sitten kun olen saanut lisätietoja meidän talosta. :)

Ihana ikkuna! (kuva lainattu tästä)

Haluaisin käydä Rakennuskulttuuritalo Toivossa, Porissa. Se on kuulemma käymisen arvoinen ja sieltä saa hyvää neuvoa ja vinkkejä. Onko kukaan teistä käynyt siellä? Löytyykö muualta Suomessa vastaavia paikkoja? Vinkkejä?

Tällä hetkellä emme oikeastaan tee mitään talossa. Paitsi pönttöuunin maalaaminen on kyllä työn alla. Seuraavaksi pitäisi vaihtaa lämminvesivaraaja. Siitä enemmän toisessa postauksessa. Minä vaan tutkin ja kerään tietoja perinnetalon remontista ja niin edelleen. Ovat nämä talot aivan ihania. Toivottavasti olen hurahtanut tähän loppuelämäksi. :)

kuva
Rakennuskulttuuritalo Toivo Porissa (lisätietoja tästä)


Terveisin
Miss Perinnetalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti