torstai 17. tammikuuta 2013

Talvi

Eläminen tämäntyyppisessä omakotitalossa on talvella aika työlästä. Ulkona paukkuu pakkanen ja päivän mittaan on satanut vähän lunta. Meillä ilmalämpöpumput ovat toimineet hyvin, mutta kun pakkasta on tullut lisää niin täytyy laittaa puita uuniin jotta talo pysyisi miellyttävän lämpimänä. Ja lunta on kolattava pois, mutta onhan se hyvää treeniä!

Ilman näitä emme pärjäisi.. :)
Olemme aikaisemmin asunneet kerrostalossa, ja olemme tottuneet siihen, että kerrostalon sisälämpötila on useinkin turhan korkea, joskus jopa +23-25 astetta (kyseessä oli kaukolämpö, eikä lämpöpattereita onnistuttu säätämään pienemmälle)! Muutettuamme tänne, talo oli mielestämme liian kylmä. On se aika hassua kun nyt täällä sisälämpötila on +18-20 asteen paikkeilla ja totuimme nopeasti siihen. Jalassa pitää olla villasukkia, kun lattia on aika kylmä. 

Olisikohan joku -13 astetta?

Hyvin on tuo viherkasvi säilynyt pakkasessa..hihi.

Ja ei kun tulta kehiin!

PS.Sopivia kehyksiä avaimille ei ole vielä löytynyt. Sen sijaan löytyi pieni räsymatto ja istuintyynyjä. Ulkokeittiötä ajatellen...Kesä, tule jo! ;)

Terveisin, 
Miss Pakkanen

 


6 kommenttia:

  1. Blogitekstistäsi sai tahtomaan asua omakotitalossa! Toivottavasti joskus kauniina päivänä saan asua omakotitalossa. Esimakua on saanut Kuusamossa viime talvena ja tänäkin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Luulen, että asut kyllä joskus ihanassa omakotitalossasi!

      Poista
  2. Omakotitalossa ei työt tekemällä lopu. Mutta se on vain kivaa kun on koko ajan jotain puuhasteltavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ei lopu millään. Siihen tottuu yllättävän nopeasti kun pitää melkein koko ajan tehdä jotakin. Tykkään! :)

      Poista
  3. Kiva kun olet tätä blogia alkanut pitämään. Minäkin entisenä kerrostaloasukkaana olen huomannut saman. Omakotitalossa riittää puuhaa. Kerrostalossa oli tosiaan lämpimämpi asua. Toki meidänkin asunnosta saa lämpimän kun vaan kovilla pakkasilla laittaa tulta pesään :D Meillä on maalämpö mutta ei se riitä ihan kovilla pakkasilla. Meilläkin villasukat on pop :) Ei sitä kerrostalossa asuessa tajunnut, kuinka helpolla pääsi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit blogistani! Niinpä joo omakotitalossa riittää puuhaa! Jep - villasukat rules! hehe.

      Poista