perjantai 25. tammikuuta 2013

Asbestia

Asbestia. Hyi olkoon. Tilattiin putkimies tänne kotiimme katsomaan meidän lämminvesivaraajaa viime vuoden puolella ja samalla reissulla putkimies huomasi ja sanoi meille, että tuo putki lämminvesivaraajan yläpuolella on asbestia. Sydämeni teki ylimääräisen lyönnin. Kysyin heti, eikö se ole vaarallista. Putkimies vaan totesi, että putki on tuolla korkealla ylhäällä ja on hyvännäköinen ja -kuntoinen. Siitä ei ole vaaraa, jos emme sitä "koske". Mutta miten pölyjen pyyhkiminen esimerkiksi? No, kyllä siitä voi pyyhkiä pölyä mutta kunhan ette vaan sitä "sahaa"..

Iso valkoinen putki on kuulemma asbestia...
Samoin tuo tuuletusaukko..
Mietin kuumeisesti, onko niitä oikeasti poistettava kiireesti jos ovat nyt hyvässä kunnossa. Hm. Googlasin, ja asbestin poisto on aika työlästä ja sitä ei missään tapauksessa saa itse tehdä vaan pyytää ammattilaista tekemään.

Onko teillä kokemuksia tästä? Ovatko nämä ihan oikeasti asbestia?Mitä mieltä olette?

Hyvää viikonloppua!
Terveisin
Miss Perjantai

Ps. Kommentoikaa! Näen että tässä blogissani käy kauheasti väkeä, mutta harva kommentoi!... ;)



 

5 kommenttia:

  1. Ei koske asbestia. Kannata kysellä asbestiasiatuntijalta. =) Tosi harvoin nähdä asbesti omakotitalosta.

    VastaaPoista
  2. Hei Nina
    Vanhoista taloista tai rakennuksista löytyy tavallisesti asbestia. Meidän puutalon pannuhuoneen lämmityskattilaä päällystettiin asbestieristeellä. Meille sanottiin että on tärkeää että suojapäällyste joka estää asbestipölyjä leviämään, on hyvässä kunnossa. Eikä koske sitä vaikka se on täynnä villakoiraa(pölyä). Lämmitysremontin yhteydessä se purkattiin asbestimiehillä. Asbestikäyttö lopetettiin Suomessa muistaakseni vasta 1980 luvulla. Terv. Tiina S-K

    VastaaPoista
  3. Jos haluaa varmistaa, voi lähettää näytteen työterveyslaitokseen analysoivaksi. Ks. Internet. T. Tiina S-K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Sitten täytyy tehdä tämä juttu nopeasti pois alta.Palaillaan tähän ja kerron miten kävi.Tästä bloggaamisesta on suuri apu meille.:)

      Poista