maanantai 14. tammikuuta 2013

Pönttöuuneista

Meidän unelma kävi toteen, kun saimme omakotitalon. Talo on siis 40-luvulla rakennettu. Tätä taloprojektia emme ole aluksi suunnitelleet, mutta kun lähdettiin katsomaan tätä taloa myyntiesittelyssä. Ah mitä tapahtuikaan, tämä talo vei meidän sydämen (ja kukkaron). Pakkohan tämä oli hankkia, koska talo tuntui heti omalta ja kodilta.
 


Meillä on jokaisessa (no melkein halleja tms. lukuunottamatta) huoneessa pönttöuuni. Minusta ne ovat ihanan romanttisia, joskin joskus vaivallollista lämmittää niillä talo. Pönttöuunien lisäksi me hankittiin taloon ilmalämpöpumppuja. Ne eivät ole kovin kauniita, mutta ne ovat hyviä lisälämmönlähteitä ja helppohoitoisia.

Meillä siis remontoidaan koti pikkuhiljaa. Haluamme vaihtaa värejä pönttöuuneihin, ja haluaisimme että kaikki ovat valkoisia. Onkohan se ihan hyvä idea? Pitäisikö jokaisen huoneen pönttöuunin olla erivärisiä valkoisen sijasta? Meiltä löytyy muun muassa vaaleanpunaisen, keltaisen ja oranssin väristä pönttöuuneja.. Eivät ole kovin meidän makuumme.. 

Nyt olemme oranssin pöntön kimpussa. Ja on vielä kesken. Huh huh!

Yritimme googlata ja etsiä tietoa miten pönttöuunia uudelleenmaalataan. Löysimme vähän erilaisia tietoja, mutta päädyimme siihen, että maalattavasta uunista poistetaan huolella kaikki vanha maalikerros, pestään ja maalataan uudelleen joko alkydimaalilla tai pellavaöljymaalilla ohuelti. Saas nähdä miten onnistumme tässä. Ja milloin saamme pöntöt maalattua valmiiksi.



Haluaisimme myös olohuoneen pönttöön (oranssiin) lasiset uuniovet. Jotta näkisimme romanttiset liekit, kun me olemme niin visuaalisia ihmisiä. Epäilen, että lasiovia tehdään mittatilauksena ja se ei tule varmaan olemaan kovin halpaa. Hmm.. Osaattetko suositella keneen otamme yhteyttä?Tai mistä lasisia uuniovia löytää?

“Give a man a fire and he's warm for a day, but set fire to him and he's warm for the rest of his life.”
Terry Pratchett, Jingo






7 kommenttia:

  1. Ihania uuneja! Hyvä, että otitte kuvia kaikesta ennen kuin rupeatte remontoimaan :) Valkoiset uunit kuulostavat tosi hienoilta, vaikka uuniovien ympäristöä joutuu luultavasti putsaamaan silloin tällöin. Odotan kuvia lopputuloksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, samaa ajattelinkin että on hyvä ottaa kuvia ennen remppaa. :)

      Poista
  2. Meilläkin on sama edessä eli takkaan on tilattvaa uusi ovi ja ukon mittojen perusteella ei ole standardin kokoinen luukku :/ Meidän on myös hommattava luukku mittatilauksena. Googlaa vaikkapa hakusanalla "takkaluukku".

    VastaaPoista
  3. Minä itse tykkäisin henkilökohtaisesti jos pönttöuunit ovat erivärisiä kuin seinät. Voisitko esimerkiksi ostaa pienen purkin maalia ja maalata vain pienen alueen (20x20cm) seinän vierestä ja tarkastella miltä väri näyttää. Tai tee kuten ukkoni eli käytä hyväksesi tietotekniikkaa, vaihtele pönttöuunin väriä tietokoneella ja katso miltä näyttää eri väreissä.

    Loppujen lopuksi vain teidän perheen mielipiteellä on väliä, tehän asutte siellä :)

    VastaaPoista
  4. Sehän on hyvä idea. Ehkä käytetään mieluummin tietotekniikkaa apuna, kunhan löydetään oikea ohjelma ja miten sitä tehdään. Me kun ei olla nörttejä. ;)Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Nätti talo! T. Piki

    VastaaPoista