torstai 12. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 11+12

Kynttilöitä ja kynttilöitä. Ah.

Pimeään aikaan yleensä sytytämme kynttilöitä valoa ja lämpöä tuomaan kotiimme. Heti kun ulkona on iltaisin pimeää, sytytän kotona kynttilöitä melkein joka päivä. Joulukuussa meillä kynttiläkippojen täytyy olla punaisia tai kirkkaan värisiä. Kynttilöiden liekkien katseluun ei ikinä kyllästy. 

Mutta. Kynttilöitä ei voi jättää  huoneeseen yksin palaamaan. Halusin toisen huoneen ikkunaan kynttilöitä palaamaan muiden talomme ohikävelijöiden iloksi. Kunnes törmäsin kaupoissa led-tuikkiviin kynttilöihin. Sanoin itselleni, että noita en ikinä osta kotiimme. Eivät ole edes aidon näköisiä. Muttas mites kävikään. Partylite-kutsuilla sain tutustua kynttiläpilareihin, jotka toimivat led-lampuilla. Ne näyttivät aidoilta kynttilöitä, ja liekki roihusi pilarin sisällä. Rakastuin niihin ja niitä oli pakko hankkia, vaikka hinta hirvitti. Ja nyt taidankin ostaa muutama kaupasta rumia led-tuikkivia ja pistää ne lasiseen kippoihin ja vien ne terassin ikkunoille palamaan. Miksei! ;) Onhan nyt joulu ja joka puolella täytyy olla kynttilöitä. Vaikkakin ledejä! Olohuoneessa, jossa yleensä olekselemme, on aina aitoja kynttilöitä. Ledit saavat olla muualla, paitsi olohuoneessa ja keittiössä! ;)

Ledkynttilöitä! Ovat kovin aidon näköisiä ja tykkään niistä. Niitä voi jättää huoletta yksin.

Erittäin herkullinen glögi tarjoiltiin pikkujouluissa. Se oli oranssin väristä ja mietin mitä marjaa siinä on käytetty?! Ravintolasalaisuus...

Timantit kauniit puissa kimmeltää.
Tonttu pieni metsää kohti askeltaa.
Hiljaa kuiskii puissa tuuli,
kauniisti sade metsää koristaa.
Alla kuusipuun tonttu pieni taivaalle katsahtaa,
tähteä kirkasta odottaa.
Siellä loistaa valo ikuinen,
takana metsän hämyisen.
Hymyillen takaa varjojen,
tonttu pieni matkustaa.
Katsoo kohti ikkunaa,
jonka kynttilä koristaa.
Joulua hän odottaa,
polkua pitkin vielä vaeltaa.
Näkee valon ihanan:
tähden toivon ja rakkauden.
Joulu jälleen luonamme on! 
(Lähde)

Terveisin
Miss Led

2 kommenttia:

  1. Olisiko mahdollista, että tyrnimarjoja on käytetty keltaisen glögin tekoon?

    VastaaPoista
  2. Led-kynttilöiden laatu muuten vaihtelee paljon. Ostin aikoinaan halpis tuikkuja ja olivat ihan surkeita: näkyi pelkkä valo. Sitten ostin Airamin tuikkuja ja ovat tosi aidon näköisiä, kun lepattavat kvasti tuikkukupissa. :)

    VastaaPoista