maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 2

Mielestäni joulu on sellaista käsityöaikaa. Nykyään ihastelen muiden itsetekemiä käsitöitä, esimerkiksi muun muassa villasukkia, lapasia ja vaatteita. Olen oppinut neulomaan villasukkia vasta pari vuotta sitten. En kuitenkaan ole ehtinyt neuloa tarpeeksi villasukkia sillä tavalla, että voisin neuloa niitä silmät kiinni. Lapasia en osaa vielä. Pipoja on yllättävän helppo neuloa ja virkatakin. Haaveilen osaavani neuloa upeita kuvioita lapasiin ja sukkiin. Enköhän niitä osaa, kunhan saan enemmän aikaa niiden tekoon.

Muistan sen, että pienenä toivoin joulupukilta, että hän ei toisi minulle pehmeitä lahjoja. Halusin vain kovia lahjoja ja niiden piti olla suuria! Toiveeni ei toteutunut, ja sain aina pehmeitä lahjoja kovien lahjojen lisäksi. Kovat paketit avattiin ensimmäisinä ja voinette arvata miten pehmeiden lahjojen kohtalo oli. Löytyihän sieltä kuitenkin joskus pehmonalleja. Pehmeät paketit harmittivat ja niitä avattiin happamin naamoin viimeisinä. En halunnut jouluna villasukkia tai vaatteita! Niitähän sain pitkin vuotta.

Nykyään ajattelen aivan eri tavoin. Toivon aina pehmeitä paketteja, ja itsetehnyt paketit ovat plussaa ja ilahdun niistä valtavasti.

Virkatut joulupallot. Päätin kokeilla ja niitähän oli yllättävän helppo tehdä. Jäin koukkuun ja virkkasin monta palloa yhden illan aikana. Kokeilkaa tekin!
Ohje löytyi Dermosilin vuoden 2013 joulukuvastosta. Helppo ja simppeli ohje!

Joulu on taas

Joulu on taas, joulu on taas,
kattilat täynnä puuroo.
Nyt sitä saa
vatsansa täyteen puuroo.

Joulu on taas, joulu on taas,
voi, kuinka meill´on hauskaa!
Lapsilla on, lapsilla on
aamusta iltaan hauskaa.

-Kansanlaulu-

Terveisin
Miss joulupallo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti