lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 7

Tajusin tänään, että on enää 17 yötä jouluun! Apua! Paljon asioita on vielä tekemättä, mutta niitä tehdään kun ehditään ja jaksetaan. Ja hyvissä mielin, silloin kaikki sujuu hyvin. Emme halua itsellemme joulustressiä.

Joulusiivouksesta on tullut monelle perheelle kirous, ja siitä on kehittynyt sellainen käsitys, että koko koti pitää siivota hyvin tarkkaan kaappeja, vinttejä ja varastoja myöten. Pyh - sanon minä! Varastot tms. voi siivota ihan hyvin muina aikoina! Pääasiassa koti on jouluna siisti, kaapit saavat olla täynnä vaatteita ja tavaroita sikinsokin. Ei niitä näy ulkoapäin ja näin vältytään turhalta joulustressiltä! Saunaa voi siivota joulun jälkeenkin, jos ei ennen joulua ehdi. Ei maailma kaadu joulusiivoukseen.

Jokatapauksessa koristeltiin koti jouluasuun siivouksen yhteydessä. Emme aikaisemmin ole ehtineet, mutta nyt koti tuntuu niin jouluiselta. Pistettiin ikkunoihin tähtivaloja. Tähtivalot ovat minun suosikkeja, niihin en koskaan kyllästy. Kylläpä koti näyttää kerran vuodessa niiiiiin ihanalta! Ah! Takassa roihkuu tuli ja tuli on todellakin katseenvangitsija. Tulen katseluun ei voi väsyä. Se on vähän kuin meditaatiota.

Ehdittiin myös siivouksen ohella leipoa joulutorttuja. 
Jo hiljenee vuoden askareet
ja aherrus syksyn työn.
Ota sydämees hetket talviset
ja rauha jouluyön.
-Irma Koskinen-

Terveisin
Miss Luumuhillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti